Having a problem during running ungrib.exe with ECWMF data

Having problems running the WRF Preprocessing Sysmte (WPS)?

Having a problem during running ungrib.exe with ECWMF data

Postby jjvinsion » Thu Nov 29, 2018 7:30 am

Dear all,
I tried to use ECWMF data to generate met_em* files but the program stopped during the ungrib stage. This is my namelist.wps below:
&share
wrf_core = 'ARW',
max_dom = 1,
start_date = '1991-06-14_00:00:00','1991-06-14_00:00:00',
end_date = '1991-06-17_00:00:00','1991-06-17_00:00:00',
interval_seconds = 21600
io_form_geogrid = 2,
/

&geogrid
parent_id = 1, 1, 2,
parent_grid_ratio = 1, 3, 3,
i_parent_start = 1, 311,
j_parent_start = 1, 180,
e_we = 541, 241,
e_sn = 541, 241,
geog_data_res = 'topo_2m','topo_30s','topo_30s',
dx = 12000,
dy = 12000,
map_proj = 'mercator',
ref_lat = 20.2,
ref_lon = 114.2,
truelat1 = 20,
truelat2 = 30.0,
stand_lon = 114.2,
geog_data_path = '/home/typhoon/zengzh/geog'
/

&ungrib
out_format = 'WPS',
prefix = 'SFC',
/

&metgrid
fg_name = 'FILE',
io_form_metgrid = 2,
/
And this is my ECWMF files:
ERA-Int_pl_19910614.grib
ERA-Int_pl_19910615.grib
ERA-Int_pl_19910616.grib
ERA-Int_pl_19910617.grib
ERA-Int_sfc_19910612_19910617.grib

before running ungrib.exe, I fixed the prefix part: prefix "3D"for pl files and "SFC" for sfc files, then link the ./link_csh these files. Then a problem appeared:
Subroutine DATINT: Interpolating 3-d files to fill in any missing data...
Looking for data at time 1991-06-14_00
ERROR: Data not found: 1991-06-14_00:00:00.0000
which leads to SFC and 3D files generating unsuccessfully.
I don't know how to solve it coz I tried to use the same data to generate met_em* files successfully with different namelist.wps file, just fixed the domain and lat,lon.
Could you all tell me how to solve it? Thanks.
jjvinsion
 
Posts: 1
Joined: Tue Dec 13, 2016 11:09 pm

Return to Runtime Problems

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests

cron